Om mig

Erika Mattsson


Med passion för att skapa fyller det stor delar av min fritid. Här presenterar jag ett urval av det som har med färg och form att göra. Det blir främst akvareller, skulpturer i stengods och brukskeramik.

Jag har alltid skapat. Åren har gjort att det har fått olika uttryck och intressen har växlat. Att rita och måla har alltid hållit i sig. De senaste åren har det blivit mer och mer akvarellmålning varvat med att skapa i lera. Båda formerna av skapande fyller samma funktion. Att hänge sig totalt och vika undan vardagen för en stund. Att måla går snabbare, är mindre stökigt och lättare att styra, leran lever sitt eget kladdiga liv.

Jag har lärt mig själv. Genom att betrakta andra, andras verk och timmar av träning är jag mitt i min utvecklingsprocess som jag hoppas aldrig kommer att avstanna. Youtube ar en av mina källor till kunskap men Instagram, Pinterest och Facebook svämmar över med vänliga hjälpsamma människor som bjuder på tips och trix. En buffe av skapande att välja och vraka från.

Tacksamt har jag fått feedback från vänner, familj och kollegor genom åren. De har hjälpt mig att komma framåt och att dämpa självkritiken min egne värsta fiende. Att jag tillslut vågade ha min första egenutställning är ert verk.

Jag säljer mina alster på Handkraft i Trollhättan, en hanterverksbutik nere vid kanalen. Välkommen dit om du har vägarna förbi!

Välkommen att ta del av mitt skapande.

Kontakt

erikamatt(snabel-a)gmail.com